Wednesday, August 1, 2018

Salam,
   
           Aku mau bagitau yang aku akan post something about my life selepas aku habis spm sampai la sekarang soon, tunggu ada mood, ada idea, rasa ingin typing, rasa ingin share. Harap dalam tahun ni la, hahaha.. since last year aku post apa2. Banyak mo share banyak cerita mau cerita tapi tula xtau macam mau mula tapi tula tunggu ada mood hahaha... 

~okla bye, tunggu aku becerita berstory-mory nanti adala tu nanti ya ada!!!

Thursday, February 8, 2018

Aku 1

Yo! Degil, Keras Kepala, xdengar cakap, Ego, Selfish, Heartless, ...
Yaa itu aku , memang aku .Dan aku mula sedar rupanya aku masih yang sama aku yang itu yang ini aku yang DKKCE.. semua tu la, entah kenapa aku macam tu entah kenapa aku begitu aku cuba ubah aku ingin berubah aku MAHU BERUBAH. Entah xtau macam mana ajar aku tunjukkan aku macam mana, aku buntu.\!
Kenapa? Mengapa? Yang menghantui fikiran aku, kenapa dan mengapa menunjukkan aku sebab soalan . semua ini berlaku sendiri. kenapa aku kenpaa apa aku dah buat kenapa mengapa kenpa menagapa sampai aku ter typo typo sengaja gila ka , wei bukan sebab aku entahmenga[pa sapai macam tu sekali . okeh . sekian . itu. sahaja. bye. aku!

-karya datang dengan sendirinya terus publish!

Thursday, January 28, 2016

'The Best Momento'

Habis paper SPM 15' ja terus esoknya pada tarikh 03/12/2015 trip to Pulau Manukan dengan classmates & bu guru. hahaa! Awal pagi dengan menaiki van sebab mau target ambil bot paling awal. Sampai ja di jeti, diorng bincang2 pasal game segala dan aku dengan genk tidak tau mau main apa sebab tak tau apa game tu macam mana jadi sesampai ja 'Pulau Manukan". Tiba2 aku dengan genk pun ikut satu game ni tanpa sengaja 1st game parasailing~ seriously, game ni yang paling best sebab apa aku dengan bestpreng aku ni 'nielut' boleh terbang2. perh! memang tidak dapat diungkapkan dengan kata2. Next game: "Banana boat" semua main benda, best la juga and last game 'Fly-Fish' . Game ni sangat2 memenatkan segala tulang2 dan badan aku nasib la last game da, nak tau tak? Aku 'idol Fly-Fish' ni kononnya the champion of FlyFish *puik! hahaha..xD sebab aku x jatuh & masuk dalam laut cuz benda ni buat orang jatuh kalau x pegang betul2..

  Gila! Happy gilaaa la!! , biasalah bila dah happy2 mesti ada benda & peristiwa yang x suka tapi x apa yg penting ENJOY BRAAH!!!!



Monday, September 21, 2015

'Sejarah' semua orang ada sejarah atau masa lalu sendiri. 'Masalah' , semua org ada masalah. Kadang-kdang masalah kita perlu atasi sendiri kadang kita perlu juga kongsi.

~tapi aku 'entah' hehe, ya~ aku pun pernah nakal juga, sekarang ni pun masih lgi even suda besau.. Hehe

okay- itu ja boleh aku kongsi,  entah apa dlm fikiran  aku ni. Bak kata aku "ikutsukahatifikiranleenz"

Saturday, June 20, 2015

  "Accept your past without regret, handle your present with confidence and face your future without fear"

Friday, May 29, 2015

Lama sdh x update blog, baru hari ni dpt on sbb line sgt la baik dgn aku kali ni.. hehe
x benda maw cerita ah, sebab t'lampau byk cerita smpi xtaw mo cerita apa. 
Ok laaa byeeee.... oooh lupa nak ckp~ x lma lgi bulan Ramadhan, Selamat Berpuasa ^___^
-Salam Ramadhan 




Now~ I just enjoy struggle, study with my beloved best friends...
Harap2 angan2 kami t'capai, Aaaamiiinnn...

Tuesday, March 31, 2015

aloooo.. aku dah officially 7teen (26.3) huhu..
and tahun ni la aku jadi budak SPM (science stream) yg sudah pasang angan2 nak buat apa lps SPM dgn genk, hoo!
SPM blm pass angan2 sdh jauh .. x sabarnya.. lol!
aku kena 'rajin' 'disiplin' 'berusaha' 'belajar' !!! >>'cemerlang' OKAII!

Mudah-mudahan apa yang aku ingin & impikan akan 'tercapai'
Aaaammiiiinnnn....